MEE Rotterdam Rijnmond
Trinette over het MEE-DNA van nieuwe medewerkers 

Trinette Tjan heeft naast haar functie als medewerker in het wijkteam in Barendrecht nog een andere belangrijke rol binnen MEE Rotterdam Rijnmond: die van praktijkcoach. Dit doet zij sinds eind 2017, samen met drie collega’s.

Als praktijkcoach staat Trinette klaar voor nieuwe medewerkers binnen MEE. Ze maakt ze wegwijs en zij kunnen met haar sparren over casussen, wat in het bijzonder waardevol is als er geen MEE-collega werkt binnen hetzelfde wijkteam. Maar het belangrijkste is nog wel het MEE-DNA die ze de nieuwe collega’s meegeeft. Trinette: “De expertrol van MEE kunnen we alleen in stand houden met training en kennisdeling. We gunnen nieuwe medewerkers de tijd om de kneepjes van ons vak te leren en die expert te worden. Dit doen we door als praktijkcoach beschikbaar te zijn bij vragen. Daarnaast zijn er diverse trainingen die alle nieuwe medewerkers bij MEE moeten volgen. In een latere fase kunnen ze deelnemen aan verdiepingstrainingen op diverse onderwerpen.”

Deskundigheid en ervaring
Werken in een wijkteam vraagt om deskundigheid en ervaring. Om ook mogelijkheden te bieden aan onlangs afgestudeerden heeft MEE in 2018 de startnotitie traineeship opgesteld. Trinette: “We zijn begonnen met het aanbieden van traineeships omdat de gemeenten in ons werkgebied voor alle functies binnen de wijkteams om twee jaar werkervaring vragen. MEE staat graag aan de start van de carrière en maakt recent afgestudeerden enthousiast om zich in te zetten voor onze voornaamste doelgroep: mensen met een beperking. Wij steken extra energie in deze medewerkers door ze, naast de basistrainingen op het gebied van bijvoorbeeld LVB, NAH en autisme, meer mee te geven: geregeld afspraken met de praktijkcoach om casuïstiek te bespreken, maar ook om te praten over de rol binnen het wijkteam en wat er wordt verwacht van een medewerker van MEE. Daarnaast vragen we van de trainee om een opleidingsplan te maken, waarin ze eigen leerdoelen formuleren wat betreft kennis, vaardigheden en houding. Hier gaan we vervolgens mee aan de slag.

De trainees krijgen vijf leerwerkopdrachten waarin verschillende centrale thema’s uit de praktijk van het wijkteam aan de orde komen. Het traineeship duurt één jaar en gedurende dat jaar zijn de trainees vier uur per werkweek vrijgesteld van wijkteamwerk om aan hun opdrachten te werken.” In september 2018 zijn de eerste trainees bij MEE gestart.

Terug naar het jaarbericht
MEE
Boompjes 554
3011 XZ ROTTERDAM
Infolijn 010 282 11 11
(ma-vr 9-12 uur)
Secretariaat 010 282 11 44
secretariaat@meerotterdam.nl
Kantoor open ma. t/m vr. 9.00 - 17.00
Bereikbaarheidsinformatie
Volg ons:
Facebook   Linkedin   Instagram
Reageren